Es gatavoju vistas zupu “rudmatīte” no manas bērnības: vermicelli neuzbriest un zupa var ilgi stāvēt ledusskapī (atklāju noslēpumu)

Šodien es dalos ar  recepti no manas bērnības. Mamma bieži gatavoja šo zupu un sauca to par “Rudmatīte”. Iepriekš nesapratu, kāpēc, bet tagad ar pārliecību varu teikt, ka nosaukums tam piestāv lieliski. Mammai ir viens noslēpums, pateicoties kuram nūdeles neuzbriest un zupa nākamajā dienā izskatās kā tikko vārīta.

Sastāvdaļas:

vista- 2 gab.
kartupeļi – 2 gab. liels (400 g)
sīpols – 1 gab.
burkāni – 1 gab.
mazi vermicelli – 70 g
lauru lapa – 2-3 gab.
smaržīgie pipari – 6-8 gab.
žāvēti garšaugi – 2 tējk.
sāls – pēc garšas
malti melnie pipari – pēc garšas
ūdens – 2 litri

GATAVOŠANAS METODE:

Sāksim gatavot ar buljonu. Pievienojiet 1 tējkaroti mēreni verdošam ūdenim. sāls, 1 sīpolu, 1 burkānu, lauru lapu un smaržīgos piparus, kā arī vistu. Šodien man ir ciskas, var paņemt stilbiņu vai zupas komplektu.

Kad ūdens vārās, noteikti noņemiet putas. Tā nebūs daudz, jo gaļu liekam verdošā ūdenī. Tagad pārklājiet katlu ar vāku un vāriet buljonu uz mērenas uguns 20 minūtes.

Pa to laiku apcepam nūdeles. Šodien man ir “Zirnekļtīkla” vermicelli. Var ņemt jebkuras mazas nūdeles – burtus, zvaigznītes, mazas čauliņas. Cepiet vermicelli sausā pannā, nepārtraukti maisot, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tad uzreiz lej šķīvī, lai nenogulētu uz karstas virsmas un nepiedeg.

Un šeit ir manas mammas noslēpums – pateicoties tam, ka nūdeles ir apceptas, zupa iegūst pavisam citu garšu un skaistu dzeltenu krāsu, un zupa var arī ilgi stāvēt ledusskapī, nūdeles neuzbriest un zupa nākamajā dienā izskatās tā, it kā tā būtu tikko vārīta.
Zupai vajag arī kartupeļus. Sagriezu mazos kubiņos, lai ātrāk izcepas.

Ir pagājušas 20 minūtes. Sīpolu izņemam no buljona un izmetam, savukārt burkānus un gaļu liekam šķīvī.

Lasi vēl: Paziņa šuvēja iemācīja veiklu paņēmienu, kā ievērt adatā diegu – tieši uz delnas. Parādu soli pa solim!

Mēs arī izņemam no buljona lauru lapu un piparus un arī tos izmetam.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment